Un şef din Poliţia Rutieră a fost prins cu permis fals!

Ani de zile omul a condus maşini oficiale, mai întâi pentru biserică apoi pentru poliţie. A fost chiar şoferul arhiepiscopiei de Alba Iulia, iar după ce a îmbrăcat uniforma de poliţist a condus inclusiv maşinile care însoţeau coloane oficiale.

Inspectorul principal Augustin Căpîlnaş, şeful Biroului de Educaţie Rutieră. Teoretic un expert în legislaţie rutieră, practic un şofer ilegalist.
afacere

Înainte să îmbrace uniforma de poliţist, Augustin Căpîlnaş a visat să devină preot. A început cursurile de teologie la Universitatea Babeş Bolay din Cluj pe care nu le-a terminat. Dar în CV a trecut că a absolvit facultatea de teologie.

Teolog cu acte sau nu, Augustin Căpîlnaş a slujit aproape 8 ani ca arhidiacon la Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia. Şi a devenit colaborator apropiat al arhiepiscopului de la acea vreme, Andrei Andreicuţ.

După 8 ani în care a fost omul de încredere al actualului mitropolit de Cluj şi a condus maşina acestuia în toate deplasările, Căpîlnaş a îmbrăcat uniforma de poliţist. A devenit purtătorul de cuvânt al poliţiei din Alba şi apropiat al fostului secretar de stat Nicolae Căbulea. A condus în continuare maşina demnitarului fără ca cineva să-i ceară actele.

Toate recomandările şi experienţa de peste 15 ani ca şofer de maşini oficiale au făcut din poliţist candidatul perfect pentru Biroul de Educaţie Rutieră. Potrivit unor oficiali din Poliţia Română, Augustin Căpîlnaş este în concediu medical şi pe numele lui a fost deschis un dosar penal.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata