Un staret din Constanta loveste un enorias care intrase in curtea manastirii fara aprobarea sa

Stareţul mănăstirii Basarabi a fost filmat în timp ce bătea un bătrân. Jurnaliştii de la CanCan, cei care au publicat imaginile, susţin că pe omul bisericii l-a înfuriat faptul că bătrânul a îndrăznit să intre în curtea mănăstirii fără aprobarea sa.

În imagini se poate vedea cum stareţul Teotim Popa îl loveşte pe bătrân. După câteva minute, mai apare un bărbat care îi sare în ajutor preotului. Victima reuşeşte să scape, dar doar pentru câteva secunde. Apoi stareţul îl ia din nou la bătaie.

În urma postării acestor imagini, stareţul a fost suspendat. Într-un comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului, citat de Mediafax, se arată că instituţia a luat act de imaginile prezentate în filmuleţ, cu privire la comportamentul neadecvat al protosinghelului Teotim Popa de la mănăstirea Basarabi – Protoieria Medgidia, judeţul Constanţa.

“Prin urmare, instituţia s-a autosesizat şi a dispus suspendarea temporară a sus-numitului din slujire şi deferirea sa spre judecata Consistoriului monahal”, se arată în comunicat.

Sursa: antena3.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata