Universul dictează ziua de naștere și data morții a omenilor de geniu. Între Stephen Hawking, Galileo Galileo și Albert Einstein există un fel de conexiune numerică.

În acest articol vă dezvăluim o coincidență extraordinară. Între Stephen Hawking, Galileo Galileo și Albert Einstein există un fel de conexiune numerică.

Fizicianul și teoreticianul britanic Stephen Hawking a murit miercuri, 14 martie, la vârsta de 76 de ani.

Omul de știință, care a petrecut cea mai mare parte a vieții într-un scaun cu rotile, este cunoscut ca un popularizator al științei, în ultimii ani de existență a acordat o mare atenție problemelor omenirii precum încălzirea globală, problemele mediului și a inegalităților sociale.

Să analizăm detaliile despre viața și moartea acestor 4 oameni de știință. Matematicianului și astrofizicianului britanic îi plăcea să-și reamintească faptul că el a fost născut pe 8 ianuarie 1942 – exact peste 300 ani după marele om de știință italian (8 ianuarie 1642) .

Mai mult, ziua morții lui Hawking – 14 martie 2018 – coincide cu ziua de naștere a teoriei relativității din Ulm (Germania) la 14 martie 1879!

În plus, 14 martie marchează Ziua Internațională a lui Pi (3,14), un raport constant al circumferinței cu diametrul care, în înregistrarea americană, arată 3,14 (adică a 14-a zi din cea de-a treia lună).

Prima valoare a lui π (p) a fost calculată de matematicianul grec Arhimede. Și următorul după Arhimede a fost Newton, care a calculat valoarea lui pi până la a zecea zecimală. Newton a fost responsabil de Departamentul de Matematică de la Universitatea Cambridge în 1669 – iar Hawking a deținut aceeași poziție timp de 30 de ani, între 1979 și 2009.

Și încă o curiozitate: IQ-ul lui Stephen Hawking la nivel standard a fost de la 160 la 165 – aceeași valoare pe care mulți biografi o estimează pentru Einstein și Newton. În plus, în ziua nașterii sale (8 ianuarie), s-au născut și alți doi oameni de geniu, care au schimbat lumea în felul lor: David Bowie în 1947 și Elvis Presley în 1935.

Aceste coincidențe au agitat mulți utilizatori ai rețelelor sociale:
”Se pare că este totul planificat în mod special … Stephen Hawking a murit în ziua lui π (pi), ziua de naștere al lui Albert Einstein … 3.14”.

”În ziua de 14 martie, a murit Stephen Hawking … tot la 14 martie s-a născut Einstein. Ambii au murit la vârsta de 76 de ani. ”

”Stephen Hawking s-a născut la 8 ianuarie 1942, a 300-a aniversare a morții lui Galileo. Iar el murit pe 14 martie, la aniversarea nașterii lui Einstein. Timpul este ciclic: fără început, fără sfârșit. ”

Richard Feynman a murit în ziua de naștere a lui Galileo. În ziua morții lui Galileo, s-a născut Hawking. La ziua de naștere a lui Einstein (și în același timp pi), Hawking a murit. Universul este plin de surprize.

”Faptul că Stephen Hawking a murit pe 14 martie, ziua de naștere a lui Albert Einstein și ziua numelui lui Pi, arată că universul are nu numai legi, ci și un simț dezvoltate al umorului.”

sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata