USR cere demisia imediată „a condamnatului penal” pentru corupţie Ionel Arsene

USR cere demisia imediată „a condamnatului penal” pentru corupţie Ionel Arsene din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, după ce podul de la Luţca, pe care l-a inaugurat cu fast în urmă cu 6 luni, s-a surpat şi un şofer a fost rănit, iar mai multe maşini au fost prinse sub dărâmături.

În luna februarie, consilierul judeţean USR Corneliu Bontaş i-a sesizat pe reprezentanţii Consiliului Judeţean Neamţ privind unele fisuri apărute la pod şi a întrebat despre securitatea podului, dar a primit asigurări că podul a trecut absolut toate testele şi este un obiectiv sigur.

„Ce s-a întâmplat astăzi la Luţca este o dovadă clară a politizării excesive a instituţiilor publice. După această catastrofă, singura decizie pe care o mai poate lua Ionel Arsene este aceea de a-şi depune demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Acelaşi lucru trebuie să îl facă şi fostul prefect George Lazăr, din orice funcţie publică pe care o deţine, pentru că la acea vreme nu şi-a folosit atribuţiile pe care le avea pentru a impune Inspectoratului de Stat în Construcţii să verifice modul în care au fost executate lucrările la pod”, a declarat Iulian Bulai, preşedintele USR Neamţ.

Mai mult decât atât, constructorul este asocierea AQUA PARK şi MAVGO HOLDING, două firme despre care USR susţine că sunt apropiate de Ionel Arsene. Atunci când preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a fost la Ministerul Transporturilor, a anulat o licitaţie obţinută de firma AQUA PARK SRL care nu reuşea să depună garanţia pentru a începe lucrările la dublarea Drumului Naţional 71 spre Târgovişte.

„Am lansat în schimb proiectul unui drum rapid modern prin afara satelor: drumul expres Bucureşti-Târgovişte. Mare supărare, mare, la PSD, pierduseră ciracii lui Arsene contractul. A venit Grindeanu la minister. Prioritatea sa, în primele zile de mandat? Relansarea dublării pe DN71, trebuia servit baronul de Neamţ. Cine a depus ofertă? MAVGO HOLDING. Băieţii nu se lasă până nu intră la caşcaval”, a afirmat preşedintele interimar al USR Cătălin Drulă.

Ionel Arsene a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în prima instanţă, dar PSD îl ţine în continuare în funcţie.

„De astăzi, PSD nu mai are nicio scuză, Ionel Arsene trebuie să plece din fruntea Consiliului Judeţean Neamţ. USR va acţiona prin toate mijloacele legale pentru a se asigura că Ionel Arsene va răspunde pentru surparea podului de la Luţca”, a transmis partidul condus de Drulă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata