“Vă rog să nu ziceți de rău despre România. Dacă nu sunteți mulțumiți de țară, încercați sa o schimbați”

Soprana Ato Kawara s-a stabilit de câțiva ani la Cluj Napoca. Ea are numai cuvinte laudative referitor la România și spune că nu îi înțelege pe cei care critică țara.

În seara de 25 ianuarie 2018, actorilor şi muzicienilor ce alcătuiesc echipa Magic Naţional li se alătura, pentru o unică reprezentaţie, Ato Kawara. Astfel, alături de Medeea Marinescu, Marius Manole, Tania Popa, Istvan Teglas, Anca Sigartău, Lari Giorgescu, Aylin Cadîr, Eduard Adam, Florin Călbăjos, Emilian Mârnea, Petre Ancuţa, în suntele acordeonului magic al lui Emy Drăgoi şi în acompaniamentul 3D Pro`ect, Jazz Hot Club Romania şi Lucian Maxim, tânăra artistă japoneză adăuga, în magia unei seri de iarnă la Naţionalul bucureştean, ceva din sufletul nipon şi din admiraţia ei pentru România.

Artista japoneză a acordat un interviu pentru Revista CARIERE: „Eu m-am născut în biserica protestantă. Părinții mei sunt pastori. În biserică este întotdeauna plin de muzică. Din copilărie cântam și singură în cor. Părinţii mei sunt pastori, dar şi amatori de orice fel de muzică. Am crescut cu muzica. Eu cânt și la pian, dar cel mai mult îmi place canto. Pentru că pot să mă exprim pe mine însămi cel mai direct. Când eram la liceu, nu aveam alt gând decât să studiez canto la conservator. Am intrat într-un conservator din Tokyo. Dar a trebuit să-l părăsesc, pentru că taxa era prea mare.

În Japonia, creștinii sunt doar unu la sută. Suntem în minoritate, iar bisericile nu au bani. Și eu lucram, și părinții mei, dar nu erau bani suficienţi ca să studiez acolo mai mult decât un an. Dar eu am crescut cu muzica. Niciodata nu am putut să abandonez pasiunea mea. De la un misionar japonez am aflat că în România pot sa studiez mai ieftin. Am venit cu speranță. Totuşi taxa nu era mică.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata