Vasile Ernu: „Astazi au iesi la pensie un medic un profesor un agricultor si un procuror: cum s-au distribuit banii?”

Scriitorul Vasile Ernu a făcut câteva precizări, pe Facebook, în contextul anunțului că fostul procuror general Ilie Botoș a făcut o cerere pentru a ieși la pensie, urmând a primi lunar suma de 24.000 de lei.

Ernu atrage atenția asupra faptului că până la vârsta de 80 de ani, Botoș va încasa aproximativ 2 milioane de euro. Asta în contextul în care pensia medie în România este de 900 de lei. Pentru a scoate și mai bine în evidență diferențele dintre venituri, scriitorul a dat exemplul veniturilor pe care le primesc de la stat un medic, un profesor și un agricultor ieșiți la pensile în aceeași zi cu Ilie Botoș.

”Astăzi au ieşti la pensie un medic, un profesor, un agricultor şi un procuror: cum s-au distribuit banii?

Astăzi Ilie Pătraşcu, unul din medicii buni ai ţării care a salvat sute de vieţi a ieşit la pensie la vîrsta de 66 de ani. Are pensia: 4000 RON.

Vasile Păşcăneanu a predat la şcoală 40 de ani. A ieşit şi el la pensie după ce a umplut ţara de oameni educaţi. Are o pensie de 1400 RON

A ieşit la pensie şi Ion Horodiru dintr-un sat de cîmpie. A muncit o viaţă pe cîmp. Are o pensie de 400 RON. În situaşia lui sînt peste 450.000 pensionari.

Şi vestea mare: Ilie Botoş s-a pensionat şi el astăzi. La vîrsta de 51 de ani. Are o pensie de 24.000 RON. Nu ştiţi să număraţi? E 5333 de EURO pe lună. Asta însemnă că pîna la 80 de ani va încasa de la stat: aproape 2 milioane euro (mai exact: 1.920.000). El a fost între 2003 și 2006 Procuror General. Multe porcării s-au făcut atunci.

Amintim că pensia medie în România este de 900 RON”, a scris Vasile Ernu pe Facebook.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata