Veterinarul eliberează calul legat la picioare și rănit. Recunoştinţa animalului era nemărginită!

Caii sunt nişte animale uimitoare.
Statura lor maiestuoasă, culorile frumoase şi blândeţea nepreţuită pe care o emană te fac să îi îndrăgeşti instantaneu. Cu toate acestea, există încă oameni care vor să rănească aceste creaturi minunate. O practică des întâlnită în unele părţi ale României este cea de a lega picioarele din faţă sau din spate ale cailor cu lanţuri. Această metodă îi împiedică să fugă, dar cei care fac astfel de fapte nu sunt conştienţi de răul uriaş pe care îl produc acestor animale.

La Letea, Ovidiu Roşu, veterinarul asociaţiei „Four Paws”, a zărit un cal care avea picioarele legate astfel şi fără să stea pe gânduri s-a grăbit să îl salveze din această situaţie de coşmar. Ştia că trebuie să acţioneze repede, astfel încât acest cal să poată avea libertatea pe care el şi alte animale o merită.

După ce l-a tranchilizat, Ovidiu a mers lângă calul cu pricina şi folosind un cleşte de metal a încercat să-l scape de lanţurile care fuseseră atât de strânse încât deja îi produseseră răni adânci deasupra copitelor.

După puţin timp şi un minim de efort, medicul veterinar a reuşit să elibereze calul din aceste capcane care îi îngrădeau libertatea. Animalul era acum liber să se îndepărteze de omul care l-a salvat, dar ceea ce s-a întâmplat în continuare l-a luat prin surprindere chiar şi pe Ovidiu Roşu,.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata