”Vindecare completă! Chiar și în cazul celui mai complicat diagnostic, luați un sambure, cu grijă…”

Avocado este fructul unui pom originar din America Centrală, de Sud și Mexic, numit Persea americana. Mai este numit și para aligator. Și apropo, avocado este un fruct, nu o legumă. Iar una din particularitățile acestui fruct este că poate să se coacă chiar și după ce a fost cules din pom.

Moale, cremos și suculent, fructul de avocado este apreciat în întreaga lume pentru proprietățile sale benefice, fiind compatibil cu scăderea în greutate și contribuind la menținerea nivelului optim de colesterol în s’nge. Acest fruct exotic îmbunătățește memoria și reduce riscul apariției afecțiunilor cardiovasculare. În mod deosebit, este benefic pentru sănătatea femeii.

Beneficiile fructului avocado pentru sănătatea femeii

Ameliorează starea sănătății

1. Se pare că asemănarea dintre avocado și uterul feminin nu este deloc înt’mplătoare. Para aligator ajută femeile să-și păstreze sănătatea reproductivă și reduce riscul apariției displaziei de col uterin.

2. Avocado, de asemenea, este extrem de benefic pentru femeile însărcinate. Acidul folic (sau vitamina B9) care se conține în acest fruct în cantități mari, este responsabil de creșterea țesuturilor vii, motiv pentru care este indispensabil în perioada formării embrionului, pentru a preveni malformațiile congenitale.

3. Datorită acizilor grași polinesaturați (omega-3), întrebuințarea în alimentație a acestui fruct duce la îmbunătățirea memoriei și nivelului de concentrare.

4. Potasiul, ce se conține în avocado, contribuie la funcționarea optimă a inimii, normalizează metabolismul apei și sării în organism și crește rezistența la stres.

5. Acidul oleic, din compoziția avocado, descompune excesul de colesterol din s’nge și previne apariția plăcilor în vasele sanguine.

6. Cupru, din compoziția avocado, previne anemia, iar vitamina B2 (riboflavina) este implicată în formarea celulelor roșii din s’nge.

7. Avocado, adăugat la o salată, ajută la asimilarea carotenoidelor din fructe și legume, iar acest lucru este necesar pentru a întări oasele, smalțul dinților și părul. La toate acestea contribuie și fosforul din compoziția sa.

8. Din cele mai vechi timpuri, avocado este considerat un afrodisiac minunat, care îmbunătățește potența bărbaților și sporește libidoul femeilor.

Contribuie la menținerea frumuseții

1. Beneficiile avocado pentru femei nu se limitează doar în consumul alimentar. Acest fruct este perfect pentru prepararea măștilor de întinerire. Secretul se află în saturația sa cu vitamina A, care ajută organismul să formeze celule noi și să mențină tinerețea și prospețimea pielii. Putem spune, fără a exagera, că avocado a fost creat pentru a le dărui femeilor frumusețea.

2. Uleiul de avocado hidratează și protejează pielea de uscare.

3. Sporește nivelul imunității locale, protejează pielea de razele ultraviolete și de alți factori de mediu nocivi.

4. Stimulează circulația sanguină la nivelul pielii și o saturează cu oxigen.

5. Împiedică formarea petelor pigmentare în timpul sarcinii și menopauzei.

6. Hrănește scalpul, combate fragilitatea v’rfurilor firelor de păr.

Este eficient în curele de slăbit

1. În pofida conținutului ridicat de calorii și grăsimi, avocado este considerat un produs alimentar dietetic. Grăsimea din compoziția fructului de avocado este mono-nesaturată, astfel de grăsimi contribuind la scăderea în greutate, deoarece reduc nivelul colesterolului negativ și accelerează metabolismul.

2. Avocado conține un aminoacid natural – L-Carnitina – ce contribuie la arderea grăsimilor și intensifică metabolismul organismului.

Beneficiile fructului de avocado pentru sănătatea femeii sunt incontestabile. Femeile îl preferă pentru că ameliorează starea părului, a unghiilor și a pielii, și fiindcă este potrivit pentru măștile de întinerire și vindecare pregătite în condiții casnice.

Există, deci, o mulțime de motive pentru care avocado trebuie întrebuințat zilnic. Îndrăgește acest fruct miraculos și el te va ajuta să-ți menții sănătatea la cel mai înalt nivel!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Sâmburii țin colesterolul sub control

Avocado poate regla nivelul colesterolului rău din s’nge în timp ce crește valorile colesterolului bun. Dar, ceea ce poate nu știați este că 70% dintre aminoacizi se găsesc în s’mburi, iar noi aruncăm la gunoi aceste beneficii. Dacă m’ncați s’mburi de avocado puteți ține sub control colesterolul rău și, prin urmare, puteți reduce riscul apariției unei boli cardiovasculare mai t’rziu.

Combat problemele de stomac

Se pare că s’mburii de avocado sunt foarte eficienți în reducerea inflamațiilor tractului gastrointestinal și în tratamentul diareei. Ca să beneficiați de aceste proprietăți, trebuie să tăiați un s’mbure de avocado de mărime medie, puneți-l într-o cană cu apă fierbinte și lăsați să se înmoaie timp de 15 minute, după care îl puteți m’nca at’t timp c’t mai este călduț. În plus, s’mburii de avocado combat infecțiile și alte afecțiuni ale stomacului.

Luptă împotriva tumorilor

Studiile realizate pe șobolani au dovedit că s’mburii de avocado împiedică dezvoltarea tumorilor, datorită conținutului de flavonoizi.

Contribuie la scăderea în greutate

S’mburii de avocado au efect termogenic, accelerează procesul de ardere al grăsimilor, mai ales dacă aveți și o alimentație sănătoasă și faceți exerciții. Trebuie să pregătiți un ceai dintr-un s’mbure zdrobit și două căni cu apă fierbinte. Consumați acest ceai de trei ori pe zi.

Întăresc sistemul imunitar

Datorită proprietăților antiinflamatoare, s’mburii de avocado stimulează sistemul imunitar, ajut’ndu-l să combată infecțiile și problemele respiratorii. Un alt beneficiu constă în ușurarea simptomelor de artrită sau afecțiuni ale încheieturilor.

Previn îmbătrânirea prematură

S’mburii de avocado au un conținut mare de antioxidanți care previn îmbătr’nirea prematură. Mai mult chiar, stimulează producția de colagen, previn formarea ridurilor premature și dau un aspect mai neted pielii.

Luptă împotriva cataractei

S’mburii de avocado contribuie și la prevenirea cataractei. Trebuie doar să aplicați c’teva picături de ulei de avocado pe ochi, dimineața și seara. Uleiul trebuie să fie proaspăt și necontaminat cu bacterii.

Dau strălucire părului

Uleiul natural din s’mburii de avocado este asemănător cu cel de măsline. Se folosește în scopuri de înfrumusețare, unul dintre cele mai mari beneficii este cel pe care îl oferă părului, conferindu-i strălucire. În plus, previne și apariția mătreții.

Ajută tiroida

Conform unor studii europene, s’mburii de avocado conțin nutrienți și alte proprietăți care ajută la ameliorarea afecțiunilor tiroidei, fiind buni mai ales pentru persoanele cu probleme

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata