Vladimir Putin zdruncină toată Europa cu ultimul mesaj!

Vladimir Putin a făcut o declarație surprinzătoare, în contextul în care țara sa l-a sărbătorit joi, 9 iunie, pe Petru cel Mare. Mai precis, președintele rus s-a comparat cu țarul și a spus că acesta „nu cucerea nimic”, ci doar „recupera”.

Vladimir Putin se compară cu Petru cel Mare: „Ne revine și nouă să luăm înapoi și să întărim”
Mai precis, președintele rus a comparat politica sa din Ucraina cu cea a țarului Petru cel Mare atunci când acesta a luptat contra Suediei, în Marele Război al Nordului.

„Tocmai am vizitat o expoziţie dedicată celei de-a 350-a aniversări a lui Petru cel Mare. Este uimitor, dar aproape nimic nu s-a schimbat. (…) Petru cel Mare a purtat Războiul Nordului vreme de 21 ani. Există impresia că, luptând cu Suedia, a cucerit ceva. Nu a cucerit nimic, a recuperat. Nu cucerea nimic, recupera.

Atunci când a întemeiat noua capitală, nicio ţară din Europa nu recunoştea acest teritoriu ca aparţinând Rusiei. Toată lumea îl considera ca făcând parte din Suedia. Dar, din timpuri imemoriale, acolo trăiau slavi alături de popoare fino-ugrice. (…) El recupera şi întărea ţara”, a declarat Vladimir Putin, potrivit informațiilor transmise de afp.com

Liderul de la Kremlin a transmis mesajul respectiv în ziua de joi, 9 iunie, într-o întâlnire cu tineri antreprenori la Moscova, cu ocazia zilei în care Rusia îl sărbătorește pe țarul Petru cel Mare.

De asemenea, Putin a spus și că au existat momente în istoria Rusiei când a fost forțată să se retragă.

continuarea aici

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata