Vremea se schimbă RADICAL, avem ultimele date oficiale de la METEO. Vine URGIA in aproape toata tara, FENOMENE METEO PERICULOASE, FURTUNI VIOLENTE. Hartile actualizate de meteorologi, ce se intampla la Bucuresti

ANM anunţă ploi torenţiale şi furtuni violente după episodul de caniculă. Vremea se va strica de sâmbătă seara, de la ora 21.00, când va intra în vigoare un cod galben în sudul Banatului, local în Transilvania şi Moldova, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi în cea mai mare parte a Orientalilor. Potrivit acestora, astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse şi în restul teritoriului, cu precădere în nordul Olteniei şi al Munteniei.

Meteorologii anunţă că, începând de sâmbătă de la ora 21.00, se va înregistra instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a ţării, fiind anunţate vijelii, ploi torenţiale şi grindină. Duminică noapte, dar şi luni până la ora 23.00, în nouă judeţe ale ţării, dar şi în zonele montane din alte şase judeţe, cantitatea de precipitaţii va ajunge şi la 90 de litri pe metru pătrat.

Din seara zilei de sâmbătă până duminică dimineața (1/2 iulie), în sudul Banatului, local în Transilvania și Moldova, precum și în zona Carpaților Meridionali și în cea mai mare parte a Orientalilor vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp și punctiform 35…45 l/mp.
Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în restul teritoriului, cu precădere în nordul Olteniei și al Munteniei.

Notă: pe arii extinse în sudul și în sud-estul țării valorile termice vor caracteriza în continuare o noapte tropicală, cu temperaturi minime ce nu vor coborî sub 20 de grade, iar disconfortul termic va fi încă ridicat.

În cursul nopții de duminică spre luni (2/3 iulie) și pe parcursul zilei de luni, în județele Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman și zona de munte a județelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna și Buzău instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă de 50…70 l/mp și pe arii restrânse 80…90 l/mp.


În sudul Banatului, jumătatea estică a Munteniei, în cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se vor înregistra, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţi de apă în general între 25 și 50 l/mp.

Notă: duminică 2 iulie, în sudul extrem al țării indicele temperatură-umezeală (ITU) se va apropia la orele amiezii de pragul critic de 80 de unități.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata