Prin ce au ajuns să treacă Tristan Tate şi Andrew Tate în închisoare: „S-au umplut de purici și păduchi!”. Problemele de sănătate pe care le acuză Tristan

S-a aflat prin ce au ajuns să treacă Tristan Tate (34 de ani) şi Andrew Tate (36 de ani) în închisoare. Foşii luptători au fost trimis după gratii pe 30 decembrie 2022. Cei doi fraţi sunt acuzaţi de trafic de persoane şi viol.

Fraţii Tate au acuzat în termeni duri condiţiile din penitenciar. Milionarii s-au plâns că nu au luminină şi că în celulă este plin de gândaci. Tristan Tate ar avea cel mai mult de suferit. Fostul luptător de kick-boxing ar fi slăbit 10 kilograme şi a ajuns sub îngrijirea medicilor.

Prin ce au ajuns să treacă Tristan Tate şi Andrew Tate în închisoare

Potrivit cancan.ro, Tristan Tate a acuzat dureri mari de burtă, de cap şi stări de vomă. Fostul iubit al Biancăi Drăguşanu a fost consultat de medici şi ar avea enterocolită. Totuşi, apropiaţii acestuia susţin că Tristan şi Andrew trec printr-un adevărat coşmar.

„Primesc pachet, mai mănâncă și din ce li se dă, dar se plâng de condițiile groaznice în care trăiesc. Susțin că nu se poate trăi acolo, că este plin de șobolani, gândaci, că s-au umplut de purici și păduchi. Spun că atâta mizerie nu au văzut niciodată în viața lor. Ei sunt obișnuiți cu altă viață, normal că Tristan s-a îmbolnăvit. Amândoi au slăbit foarte mult, Andrew a dat jos aproape zece kilograme”, a declarat un apropiat al fraţilor Tate, pentru sursa citată anterior.

Reţinerea în România a lui Andrew Tate a fost tratată în tabloidele britanice ca subiect de primă importanţă. Site-urile acestor publicaţii având în deschidere materiale pe această temă, în care notează că acţiunea autorităţilor române a intervenit după o ceartă online a influencerului cu activista de mediu Greta Thunberg, în urma căreia acesta şi-ar fi dezvăluit locaţia într-un filmuleţ în care pozează cu două cutii de pizza comandate de la un brand românesc.

Ce scrisoare a trimis Andrew Tate de după gratii

La o lună după ce a fost încarcerat, Andrew Tate a făcut publică o scrisoare în care s-a plâns de condiţiile din penitenciar.

”Primul meu mail din închisoare. Vă voi trimite zilnic lecțiile din închisoare, unde am ajuns pe nedrept. Ei încearcă să mă distrugă, m-au aruncat într-o celulă fără lumină.

Gândacii și alte insecte sunt singurii mei prieteni pe timpul nopții. Când gardienii mă duc și mă preiau din sala de judecată, mă comport foarte respectuos. Ei încearcă să-mi otrăvească sufletul. Vă mulțumesc că-mi sunteți alături.

Gardienii doar își fac treaba, au familii cărora trebuie să le pună mâncare pe masă. În perioadele grele, nu vă uitați manierele. Ei încearcă să-mi distrugă mintea de fier cu această închisoare nedreaptă.

Respectul meu absolut pentru toți cei care sunt lângă mine. Nu mă pot distruge. Gardienii știu că sunt nevinovat. Știu că e nedrept. Ei știu că nu-mi voi încălca hotărârea. Vă mulțumesc că sunteți alături de mine. Tate”, a fost scrisoarea fostului luptător.

Avocaţii fraţilor Tate, după decizia de menţinere a arestării preventive: „Vor uzita de toate pârghiile legale pentru a obţine modificarea măsurii într-una mai uşoară”
Echipa de avocaţi care îi reprezintă pe fraţii Andrew şi Tristan Tate a transmis, după decizia definitivă de prelungire a mandatelor de arestare preventivă pe numele celor doi, că decizia Curţii de Apel Bucureşti este ”nelegală, lipsită de temeinicie şi de probe”. Cei doi au un ”director de comunicare” care susţine că ”nu prea există obiectivitate” în ceea ce priveşte mediatizarea cazului lor şi care ”are încredere”, în numele echipei care îi apără pe fraţii Tate, că ”sistemul juridic din România va demonstra, până la urmă, onestitate şi corectitudine”.

”Încheierea Tribunalului din 20.01.2023 atacată prin contestaţia judecată astăzi (miercuri – n.r.) a fost considerată nelegală şi lipsită de temeinicie şi probe. Noi opinăm că şi decizia de astăzi, prin urmare, este lovită de netemeinicie. Fraţii Tate vor uzita de toate pârghiile legale pentru a obţine modificarea măsurii într-una mai uşoară, la fel cum vor stărui şi în solicitarea de administrare de noi probe”, este mesajul echipei de avocaţi care îi apără pe cei doi fraţi în procesul pe care aceştia îl au privind stabilirea de măsuri preventive în dosarul în care sunt cercetaţi pentru trafic de persoane şi viol.

Mesajul a fost transmis de Mateea Petrescu, care a fost prezentată drept ”director de comunicare”. Ea a susţinut că echipa celor doi îşi pune ”întrebări serioase legate de respectarea drepturilor omului”.

”Mediatizarea acestui caz noi o percepem ca fiind uşor unilaterală, respectiv faptul că, în cazul acesta, nu prea… din ce vedem noi nu prea există obiectivitate. Nu am văzut ca cineva să-i scoată pe fraţii Tate din context şi să pună alte două persoane complet necunoscute şi să ne întrebăm un pic: chiar sunt respectate toate principiile justiţiei? Noi avem încredere că sistemul juridic din România va demonstra, până la urmă, onestitate şi corectitudine. Asta este speranţa noastră, dar deocamdată suntem în momentul în care ne punem întrebări serioase legate de respectarea drepturilor omului, pentru că ei sunt reţinuţi de atâta timp fără a fi puşi sub acuzare”, a mai afirmat Mateea Petrescu, potrivit news.ro.

Ea a subliniat că nu ”a lansat o acuzaţie”, ci echipa îşi ”pune nişte probleme” cu privire la respectarea drepturilor omului ”în acest moment”. Avocata americancă Tina Glandian, care a apărat vedete precum Michael Jackson sau Mike Tyson, i-a vizitat pe cei doi fraţi în arest.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata